torstai 6. marraskuuta 2014

Mitä toivon lukioliikunnalta viestinnän opiskelijana?

Lukioliikunta on mahtavaa!


Itse olen nauttinut lukion liikuntatunneista. Ne ovat paljon mukavampia, kiinnostavampia ja ryhmähengeltään parempia, kuin yläasteen pakonomaiset tunnit. Kuten jo mainitsin tunnit ovat kiinnostavia, lajit ovat hauskoja ja erilaisia. Kuten kokeilemamme kuplajalkapallo, se toi mukavaa "extremehenkeä" lukion liikuntatunnille.
 Tunneilla tulee sopivasti vaihtelua eri lajien välillä. Jos tässä haluaisi jotain parantaa, niin antaisin opiskelijoiden päättää enemmän lajeista. Näin voitaisiin kokeilla mieluisia ja uusia innostavia lajeja. Tunnin kulkuun voisi myös kiinnittää eniten huomiota. Liikuntatuntien tulisi olla pidempiä, että alku- ja loppuveryttelyt ehdittäisiin tehdä porukalla. Tähän voisi myös kehitellä vuorosysteemin, jossa jokainen vuorollaan saa pitää alku- tai loppuveryttelyt.
 Opiskelijoiden tulisi ottaa entistä enemmän vastuuta omasta liikkumisestaan. Esimerkiksi alku- ja loppuveryttely systeemi voisi olla täysin opiskelijoiden omalla vastuulla, ja tämä suoritettaisiin ennen/jälkeen varsinaista tuntia. Arvostelussakin voitaisiin tällöin painottaa opiskelijan vastuuta, ahkeruutta sekä suunnittelukykyjä. 
 Kaiken kaikkiaan mielestäni lukioliikunta on mukavaa, kannustavaa ja ihana tauko pänttäämisestä. Olenkin harkinnut ehkä ottavani lisää liikuntaa lukkariini, tuleehan siitä aina hyvä olo ja mieli. 

Kokeilemassa kuplajalkapalloa liikuntatunnilla. Kuva: Noora Sillgren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti